Dobrodošli na www.rasticevo-kupres.com

subota, 13. lipnja 2020.

PROSLAVLJEN SV. ANTE (zaštitnik Patrona župe Rastičevo)

U Rastičevu, je proslavljen blagdan sv.Ante, zaštitnik ove župe. Pripreme za ovaj blagadan su počele trodnevnicom, gdje je u 18,00 sati slavljena euharistijska služba, a prije iste govorila se krunica  i litanije sv.Ante, gdje su  vjernici također mogli pristupiti sv.ispovijedi.
Euharistijsku službu su predvodili; 1.dan-don.Ivica Mršo, 2.dan-p.Mato Anić, i 3.dan - mons.Marinko Mlakić (vikar Šibenske biskupije).
Kroz ova tri dana hodočastio je veliki broj vjernika pješice i do desetak kilometara do Rastičeva, koji su se pripremali za pripravu kroz post trinaest utoraka u čast sv. Ante i pristupanju sv.ispovijedi.

Na sami blagdan sv.Ante, služena je sv.misa u 9,00 i 11,00 sati,  gdje je istima predsjedavao o.Zvonko Martić, (prior samostana sv.Ilije, na Buškom jezeru), gdje je istaknuo u svojoj propovijedi o životu sv.Ante, njegovom propovijedanju i služenju Bogu, isto tako ukazao je da  u današnjem vremenu kroz svoj život prije svega ne budemo licemjerni i ovisni o materijalizmu, nego da Bog nam bude prvi na mjestu.

Isto tako napominjemo da je ove godine na sami blagdan sv.Ante, trebala biti proslava 120-te, godišnjice osnutka župe Rastičevo, međutim ista je otkazana zbog poštivanja epidemiolških mjera.

U privitku fotogalerija:
































Nema komentara:

Objavi komentar